Evlerimizde elektrik kesintisi olduğu zaman kullandığımız ışıldaklar elektrik kaynağını nereden alır

Evlerimizde elektrik kesintisi olduğu zaman kullandığımız ışıldaklar elektrik kaynağını nereden alır
Evlerimizde elektrik kesintisi olduğu zaman kullandığımız ışıldaklar elektrik kaynağını nereden alır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evlerimizde elektrik kesintisine aydınlanmak için kullandığımız ışıldakların güçlerini bataryalardan almaktadırlar. Bu bataryalar önceden şarj edilerek aydınlanma da kullandığımız ışıldakların güç kaynağı olurlar. Günümüzde ışıldakların dışında telefonlarında istediğimiz zaman şarj edebilmek için taşınabilir şarj cihazları yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca evleri, avmleri veya hastaneleri elektrik kesintilerine elektrikten yoksun bırakmamak için jeneratörler kullanılmaktadır. Bilgisayarların kapanmaması için güç adaptörleri kullanılmaktadır. Ayrıca trafik ışıkları veya uyarı levhalarını aydınlatmasında kullanılan solar enerji sistemleri yani güneş enerjisi ile şarj olan cihazlar git gide rehavet görmektedir.

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.