Evliya Çelebi’nin, Topkapı Sarayı’nı bir şehir olarak ifade etmesinin sebepleri

Evliya Çelebi’nin, Topkapı Sarayı’nı bir şehir olarak ifade etmesinin sebepleri
Evliya Çelebi’nin, Topkapı Sarayı’nı bir şehir olarak ifade etmesininsebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“3 000 kese mal harcayıp Ferhat gibi usta öyle yeni bir saray yapmıştır ki Âdem Devri’nden beri dünyanın mimar ve mühendisleri öyle gönül açıcı bir saray yapmamışlardır. Dünya seyyahları bu dünya yüzünde benzerini görmemiştir zira deniz kıyısında olup iki tarafı deniz, kuzey tarafı Karadeniz, doğu yönü Akdeniz ve güney tarafı Ayasofya Camii’dir ki iki deniz arasında kurulmuş bir şehirdir.” Evliya Çelebi

Evliya Çelebi’nin, Topkapı Sarayı’nı bir şehir olarak ifade etmesinin sebepleri neler olabilir?

Bir zamanlar içinde 4.000’e yakın insan yaşaması ve kuruluş yıllarında yaklaşık 700.000 m.² bir alana sahip olması sebebiyle Evliya Çelebi tarafından bir şehir olarak ifade edilmiştir.

Nüfusunun kalabalıklığı bir çok insanı barındırılması ve büyük bir alanı kapsaması sebebiyle bir şehre benzetilmiştir.

0
0
0
1
0
31
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.