Evrenin kendiliğinden meydana gelmesi mümkün müdür

Evrenin kendiliğinden meydana gelmesi mümkün müdür
Evrenin kendiliğinden meydana gelmesi mümkün müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayır değildir. Her sonradan var olan şeyin bir meydana getiricisi vardır. Evren sonradan meydana gelmiştir. Onu da Allah yaratmıştır. Kendiliğinden meydana gelmesi mümkün değildir. Kâinatı Allah yaratmıştır. Çünkü bir şeyin kendiliğinden meydana gelmesi mümkün değildir. Mutlaka bir ustası ve sanatkârı olması gerekir.

Soruda verilen ihtimal, bilimsel olarak bir şeyin meydana gelmesinin mümkün olmadığını ifade için kullanılmıştır. Yoksa bu ifade, az da olsa kendiliğinden meydana gelmiş olabilir manasında değildir. Çünkü bilimde bir olabilirlik sınırı vardır. O sınırı geçtiğiniz zaman artık o ihtimalin mümkün olmadığı manasında kullanılır.

Siz kendi etrafınızda ya da odanızda tek bir varlığın ustasız olduğunu, yani kendiliğinden meydana geldiğini gösterebilir misiniz?

Bunun mümkün olmadığını, aklınız reddetse de vicdanınız bunun mümkün olmadığını size haykıracaktır.

Etrafınızda bir çay bardağı, bir süpürge ya da bir ampulün veya bir masa ve sandalyenin ustasız 10 üstü 123’te 1 ihtimal de olsa kendiliğinden meydana geldiğini kabul edebilir misiniz?

Vicdanınız bütün gücüyle bunun mümkün olmadığını bağıracaktır.

İşte, milyarlarca sayıdaki galaksileri ve içerisindeki saymayacağımız kadar çok varlıkları ihtiva eden koca bir kâinatın çok düşük bir ihtimalde de olsa kendiliğinden meydana gelemeyeceğini vicdanınız size söyleyecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.