Ey Kureyşliler! Şu tepenin arkasında bir düşman ordusu var, size saldırmak üzere bekliyor, desem bana inanır mısınız

Ey Kureyşliler! Şu tepenin arkasında bir düşman ordusu var, size saldırmak üzere bekliyor, desem bana inanır mısınız
Ey Kureyşliler! Şu tepenin arkasında bir düşman ordusu var, size saldırmak üzere bekliyor, desem bana inanır mısınız diye sorunca oradakiler hep birden, evet inanırız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), İslam’ı Mekkeli müşriklere açıktan duyurmak istediğinde onları Safa Tepesi’nde toplar. Mekkelilere, “Ey Kureyşliler! Şu tepenin arkasında bir düşman ordusu var, size saldırmak üzere bekliyor, desem bana inanır mısınız?” diye sorunca oradakiler hep birden, “Evet inanırız. Çünkü senin yalan söylediğini hiç duymadık.” derler. (İbn-i Sa’d, Tabakâtü’l-Kübrâ, C 1, s. 200.)
Yukarıdaki olaydan nasıl bir sonuç çıkarılabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu olaydan çıkarılabilecek sonuç, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) toplum içindeki güvenilir ve doğru sözlü kişiliğinin ne kadar önemli olduğudur. Mekkeliler, peygamberin daha önce hiç yalan söylemediğine inandıkları için onun sözlerine güvenmiş ve inanmışlardır. Bu durum, peygamberin karakterindeki güvenilirlik ve dürüstlüğün toplum üzerindeki etkisini göstermektedir. İslam'ın yayılmasında ve peygamberin liderliğindeki toplumsal değişimde, güvenilir bir önderin rolü büyük olmuştur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.