EYP ne demek

EYP ne demek
2015 yılı Eylül ayı ile birlikte gazete, İnternet ve Televizyonların haber bültenlerinde sıkça rast geldiğimiz EYP sözcüğünün ne anlama geldiğini anlatacağım. EYP ne demek, EYP nedir, EYP büzeneği nasıl çalışır bunlardan bahsedeceğim.

EYP ne demek

EYP Türkçe den kısaltılmıştır. Eyp nin tam adı El Yapımı Patlayıcıdır.
El Yapımı Patlayıcı düzenekleri basit ve hammadesi bulunabilir olduğundan son dönemlerde terör örgütleri tarafından sıkça tercih edilmektedir. 
LGS Sınavı EYP nedir sorusunun cevabını arıyorsanız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Eyp karşı nasıl önlem alınmalı

Eyp yani el yapımı patlayıcılar sanayi çıkışlı olmadığı için kontrolü ve izinin sürülmesi mümkün olmayan silah türleri arasındadır. Elde edilmesi kolay, depolaması kolay, sevkiyatı kolay, harekete geçirmesi kolay. El yapımı patlayıcılar karşısında izlenebilecek tek yol vardır. O da alan hakimiyeti meselesidir. Özellikle karayollarına ve mahalle aralarındaki sokaklara düzeneklerin kurulduğu düşünüldüğünde alan hakimiyeti devletde olduğu sürece bu saldırıların minimize edileceği aşikardır.

1
2
1
0
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.