F harfi ile başlayan çiçek isimleri

F harfi ile başlayan çiçek isimleri
F harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi F olan çiçekler hangileridir, F ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

F ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca F harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

F harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Fesleğen
  • Fırça Çalısı
  • Filbahri
  • Flamingo çiçeği
  • Frezya çiçeği
  • Ful çiçeği
  • Fulya
  • Funda (Erika)

F harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Fesleğen, ballıbabagiller familyasından tek yıllık ve genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türü. Yemeklerde kullanılmak üzere tarımı yapılan fesleğenin kökeni Asya'nın dönenceler arasında kalan bölgelerine dayansa da, günümüzde yeryüzünün öteki ılıman bölgelerine de yayılmıştır.

Fırça çalısı, Callistemon, Myrtaceae familyasından, ilk olarak 1814'te bir cins olarak tanımlanan bir çalı cinsidir. Tüm cins Avustralya'ya endemiktir, ancak diğer birçok bölgede yaygın olarak yetiştirilir ve dağınık yerlerde doğallaştırılır.

Filbahri alttan itibaren dallanan fındık renginde ince dallara sahip, yaprak döken bir çalıdır. Çiçekleri, diğer türlere göre daha büyüktür. Kokusuz olmasına rağmen, bahçe bitkisi olarak yetiştirilen limon çiçeği türüdür. Çiçek rengi beyazdır. Kesme çiçekçilikte kullanılabilir.

Flamingo çiçeği, antoryum, arum ailesinin en büyük cinsi olan Araceae'nin yaklaşık 1000 tür bitki çeşididir. Genel ortak isimler arasında antoryum, tailflower, flamingo çiçeği ve laceleaf bulunur. Cins, Kuzey Meksika'dan kuzey Arjantin ve Karayipler'in bazı bölgelerine dağıtıldığı Amerika kıtasına özgüdür.

Frezya çiçeği, Iridaceae (Süsengiller) familyasının bir cinsidir. Çeşitli renklerde, katmerli, katmersiz 14 ana türü olan bir bitkidir. Frezya çiçeği güzel görüntüsü ve eşsiz kokusuyla bilinir.

Ful çiçeği ülkemizde de büyük bir ilgi gören ve insanlar tarafından sevilen bir yasemin türüdür. Akdeniz iklimine ait olan bu çiçeğin en önemli özelliği ise akşam saatlerinde açıldıktan sonra sabah olduğunda tekrar kapanmasıdır.

Fulya çiçeği nergisgillerden, soğan köklü bir süs bitkisi ve bunun zerrin ve nergis adlarıyla da anılan sarı veya beyaz renkli güzel kokulu çiçekleri. Anavatanı Avrupa olan nergisin en çok tür zenginliğine İspanya ve Portekiz de rastlanır. Doğal olarak tüm Akdeniz kıyılarında yetişir.

Funda çiçeği, her mevsim yapraklı ve çiçekli çalı formlu bitkidir. 2 metreye kadar boy yapabilirler. Çok dallı çalı formunda bir bitki olan funda kış aylarında rengi matlaşır ve iğneye benzer minyatür yaprakları vardır. Çiçeği pembe ve mor arası olan funda genellikle yaz aylarında çiçek açar.

Kaynak:Eğitim Sistem

154
107
79
72
48
36
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.