F harfi ile başlayan ülkeler

F harfi ile başlayan ülkeler
Fvile ülke, F harfiyle başlayan ülkeler hangileridir ve başkentleri neresidir. F harfiyle başlayan ülkelerin bayrakları ile o ülkeler hakkında kısa bilgi.

F ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca F harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir. Ülke haritalarına ve ülke şehirleri haritaları için ülke adına tıklayarak ilgili sayfaya gidebilir ve inceleme yapabilirsiniz.

F harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri

  • Faroe Adaları Başkenti : Tórshavn
  • Fas Başkenti : Rabat
  • Fiji Başkenti : Suva
  • Fildişi Sahili Başkenti : Yamoussoukro
  • Filipinler Başkenti : Manila
  • Filistin Başkenti : Ramallah
  • Finlandiya Başkenti : Helsinki
  • Fransa Başkenti : Paris
  • Fransız Guyanası Başkenti : Cayenne
  • Fransız Polinezyası Başkenti : Papeete

F harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgi

Farö Adaları ya da Faroe Adaları, Kuzey Atlantik'te bulunan bir adalar birliğidir. Birleşik Krallığın 200 km kuzeybatısında, Norveç ile İzlanda'nın arasında bulunan özerk ülke, Grönland ile beraber Danimarka Krallığının parçasıdır. Toplam yüzölçümü 1400 km²'dir.

Filipinler, resmî adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısındaki coğrafyada konumlanan bir Güneydoğu Asya devletidir. Ülke irili ufaklı 7.641 adet ada ve adacıktan oluşur. Ancak ülkeyi oluşturan üç ana coğrafi kara parçası vardır. Bunlar Luzon, Visayas ve Mindanao'dur.

Fildişi Sahili ya da resmî adı ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti (ülke ismi Fildişi Kıyısı ya da Fildişi Kıyısı Cumhuriyeti olarak da kullanılabilmektedir) Afrika kıtasının batı kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Mali, Burkina Faso, Gana, Liberya ve Gine oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneyinde Atlas Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin başkenti Yamoussoukro'dur.

Fas, resmî olarak Fas Krallığı, Kuzey Afrika'da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa ve 447,000 km² yüzölçümüne sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka'dır. Fas'ın, Atlantik Okyanusu'dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz'de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır.

122
148
111
53
36
103
311
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.