Fabrika bacalarından çıkan dumanlar, çevreye zararlı mıdır

Fabrika bacalarından çıkan dumanlar, çevreye zararlı mıdır
Fabrika bacalarından çıkan dumanlar, çevreye zararlı mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre kirlilikleri en çok sanayi alanlarında yaşanmaktadır. Sanayi alanlarında fabrika bacalarından çıkan dumanlar çevreyi kirletmektedir. Fabrikaların çevreye verdiği zarar denetlenmekte ve baca izinleri onlara göre şekillenmektedir. Fabrika alanlarında çevre kirliliği oranı artmaktadır.

Fabrika bacalarından çıkan dumanlar atmosferde atık gaz birikimi oluşturmaktadır. Bu de küresel ısınma gibi küresel çevre sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle sera gazı salınımı nedeniyle küresel ısınma farklı boyutlara ulaşmaktadır. Bu nedenle belli saatlerde ve belli oranlarda bacalardan gaz çıkışı izni verilmektedir. Çevre kirliliklerinin önüne geçilmesi için çok önemli yatırımlar yapılmaktadır. Çevre dostu sanayi alanlarının kurulması da bu projeler arasındadır.

Fabrikaların bacalarından çıkan kimyasal gazlar, tozlar ve dumanlar hava şartlarını olumsuz etkilemektedir.  Bu olumsuz hava şartları çevre kirliliğine de yol açmaktadır. Özellikle büyük şehirde İstanbul, Ankara gibi illerde fabrikaların çok olmasından dolayı çevre kirliliği daha fazladır.

Olumsuz hava koşulları insanların yaşamını ve sağlığını oldukça kötü etkilemektedir. Özellikle solunum yolu hastalıkları ile problemler yaşanmaktadır. Fakat yalnızca insanlar değil tüm canlılar olumsuz hava şartlarından kötü etkilenirler.

Ayrıca fabrika bacalarından çıkan dumanların zamanla atmosferde birikmesi asit yağmurlarına neden olmaktadır. Asit yağmurları ise yağdığı bölgedeki hem bitki örtüsünü hem de canlı hayatını yok etmektedir.

317
5
346
9
2
5
90
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.