Faraday kafesinin günlük yaşamdaki çeşitli uygulamaları

Faraday kafesinin günlük yaşamdaki çeşitli uygulamaları
Faraday kafesinin günlük yaşamdaki çeşitli uygulamaları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Faraday kafesi; Günlük hayatta birçok farklı yerde uygulanmaktadır. Yanıcı parlayıcı maddelerin depolandığı binalar başta olmak üzere telsizle haberleşmenin yapıldığı binalarda, radyo frekans yayan cihazlarda ve elektronik kartlarda bulunan radyo frekans modüllerde kullanımına rastlanmaktadır. Potansiyel kıvılcımlara engel olmak adına günlük hayatta kullanıldığı bilinmektedir. Sonuç olarak, koruyucu özelliğinden dolayı günlük hayatta sıklıkla kullanımına rastlanmaktadır.

Faraday kefesinin özelllikleri

  • Bu sistem, basit elektrostatik kurallara göre icat edilmiştir. Dışarıdaki elektriksel akımlara göre, içerideki akımı koruyan özel bir yapısı bulunmaktadır.
  • Bakır tel ile oluşturulan simetrik ağ, korunacak alanı en iyi şekilde kapatacak şekilde kapatır. Bu kurulan bakır ağda kopukluk olmamalıdır.
  • Simetrik özelliğe sahip olan bu bakır ağ, toprağa bağlanır. Böylece dışarıdan veya içeriden aldığı elektriği direkt olarak toprağa gönderir.
  • Bu sistemin ağ sistemi ne kadar sık olursa, elektromanyetik koruma özellikleri de o derece artacaktır. İçerideki ve dışarıdaki fazla elektriği toprağa ileten bu etkili koruma sistemi, özel koruma gerektiren birçok alan için tercih edilmektedir.
  • Sistemin çok iyi topraklanması gerekir. Sistemdeki kopukluk veya yanlış topraklanma, yıldırım düşmesi veya diğer elektriksel akım oluşumlarında hezimete neden olur.

8
3
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.