Farklı şekillerde mıknatıslar vardır, bu mıknatıslarda kaç kutup vardır, tek kutuplu bir mıknatıs elde edilebilir mi

Farklı şekillerde mıknatıslar vardır, bu mıknatıslarda kaç kutup vardır, tek kutuplu bir mıknatıs elde edilebilir mi
Farklı şekillerde mıknatıslar vardır, bu mıknatıslarda kaç kutup vardır, tek kutuplu bir mıknatıs elde edilebilir mi konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Farklı şekillerde mıknatıslar vardır, bu mıknatıslarda kaç kutup vardır, tek kutuplu bir mıknatıs elde edilebilir mi

Ödev cevabı kısaca : Mıknatıslar iki temel kutba sahiptir: kuzey (K) ve güney (G) kutbu. Herhangi bir mıknatısın en az iki kutbu vardır ve bunlar her zaman bir çift olarak bulunurlar. Bir mıknatısın sadece kuzey kutbu veya sadece güney kutbu olması mümkün değildir. Tek kutuplu bir mıknatıs doğal olarak mevcut değildir ve pratik olarak elde edilemez. Mıknatısların her zaman en az iki kutbu bulunur ve bu iki kutup birbirini tamamlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.