Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi

Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi
Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplum içinde farklı kültürlerden, farklı inançlardan ve farklı milletlerden insanlar olarak bir arada yaşama kültürüne sahip olabiliriz. Bütün bu farklılıklar, bir arada olmamızda engel oluşturmamaktadır. Böylece birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamı oluşmaktadır.

Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı ve arkadaşlık kurmamızı engellemez. Çünkü ne kadar farklı görüşlerde olursak olalım birbirimize sevgi ve saygı duyarak hayatımıza devam ederiz. Bununla beraber merhamet, insaf, vicdan gibi manevi duygularımız da arkadaşlık bağlarımızın kuvvetlenmesini sağlar. İnsanları ayırmadan, sadece insan oldukları için severek, insani ilişkilerimizde insanlığın ön plana çıkmasını sağlarız. Bu nedenle farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Sınıfta, okulda, mahallede, semtte, şehirde farklılıklara saygı duydukça birlik ve beraberliğimiz güçlenir.

462
298
493
140
168
148
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum