Farz, vacip ve nafile namazlara örnekler

Farz, vacip ve nafile namazlara örnekler
Farz, vacip ve nafile namazlar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz, Allah’ın farz kıldığı bir ibadettir. Namaz dinin direğidir. Peygamber (a.s.) namaz için gözümün nuru ifadesini kullanmıştır. İbadetler farz, vacip, sünnet olarak ayrılmaktadır. Namaz için de farz olan namazlar, vacip olan namazlar, nafile olan namazlar bulunmaktadır.

Farz namaz: Vakit namazlarıdır (Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı). Onlardan biri yatsı namazıdır.

Farz olan namazlar hangileridir

1- Beş vakit namaz
2- Cuma namazı
3- Cenaze namazı (farz-ı kifayedir)

Vacip namaz: Vitr namazıdır. Yatsıdan hemen sonra kılınsa da bir gece namazı olarak vaciptir. 3 rekat olarak kılınır. Üçüncü rekatta kıyamda tekbir ile ikinci kez iftitah tekbiri alınır. Üçüncü rekatta da oturulur.

Nafile namaz: Kılınırsa sevap kılınmazsa cezanın olmadığı namazlardır. Örnek olarak teheccüd, duha, evvabin namazı verilebilir. Teheccüd namazı sadece Peygamber (a.s.)’a farz kılınmıştır. Hüsuf namazı, Küsuf namazı, İstihare namazı, Yolculuk namazı, Hacet namazı, Duha namazı, Tesbih namazı, Tövbe namazı, Şükür namazı, Tahiyyatü’l-mescit namazı, Teravih namazı, Beş vakit namazların sünnetleri

4716
3277
5013
737
695
601
4846
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.