Farz, vacip ve sünnet kavramlarının anlamları

Farz, vacip ve sünnet kavramlarının anlamları
Farz, vacip ve sünnet kavramlarının anlamları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

FarzKesinlikle yapılması gereken ibadetlerdir. Örnek: Namaz kılmak, oruç tutmak. Bu ibadetler yapılmadığı takdirde kişi sorumlu olur. Bir ibadetin farz olması demek, onun Yüce Allah tarafından açık ve net olarak emredilmiş olduğunu gösterir.

Vacip: Mutlaka yapılması gereken ibadetler olmakla birlikte farz kadar kuvvetli olmayan ibadetlerdir. Örnek: Kurban kesmek, bayram namazı kılmak. Bir ibadetin vacip olması demek, onun Allah tarafından emredilmiş olduğunu gösterir ancak bu emirler farz kadar açık ve net değildir.

Sünnet: Farz ve vacip ibadetlerin dışında Peygamberimizin genelde sürekli olarak yaptığı ve bize de yapmayı önerdiği ibadetlere sünnet denir. Örnek: Yemekten önce elleri yıkamak, diş temizliğine dikkat etmek gibi. 

3810
1271
3703
573
566
393
811
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.