Fast foodun (fest fud) zararları nelerdir, anlatınız

Fast foodun (fest fud) zararları nelerdir, anlatınız
Fast foodun (fest fud) zararları nelerdir, anlatınız, örnekteki cümlenin hangi anlam ilgisine sahip olduğunu saptayınız ve saptadığınız anlam ilgisine sahip ikinci bir cümle kurunuz detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 1. Fast foodun (fest fud) zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümlenin hangi anlam ilgisine sahip olduğunu saptayınız ve saptadığınız anlam ilgisine sahip ikinci bir cümle kurunuz.
1. Çocukların fast food (hazır yemek) yiyecek tüketimi çok arttığı için kalp hastası olma riski yükselmiştir. (Sebep- Sonuç/Amaç- Sonuç)

Ödev cevabı kısaca :
Fast food, hızlı yaşam temposunda pratik bir çözüm gibi görünse de sağlık açısından pek çok risk taşır. Örnekteki cümlede, sebep-sonuç ilişkisi vurgulanmıştır. Çocukların fast food tüketiminin artması, kalp hastalığı riskini yükseltmektedir.

İkinci bir cümle oluşturalım:

“Fast food yerine daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, kalp sağlığını korumak için önemlidir.”

Fast foodun zararları arasında, çocuklarda kalp hastalıkları riskinin artması da bulunmaktadır. Bu, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığını olumsuz yönde etkilediği bir sonuçtur.

0
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.