Fatih Dönemi’nde hangi devletlerin teşkilat yapısından etkilenilerek yeni devlet teşkilatı oluşturulmaya çalışıldığı hakkında

Fatih Dönemi’nde hangi devletlerin teşkilat yapısından etkilenilerek yeni devlet teşkilatı oluşturulmaya çalışıldığı hakkında
Fatih Dönemi’nde hangi devletlerin teşkilat yapısından etkilenilerek yeni devlet teşkilatı oluşturulmayaçalışıldığı hakkında araştırma yaparak elde ettiğiniz bilgilerle bir metin yaz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Fatih Dönemi’nde hangi devletlerin teşkilat yapısından etkilenilerek yeni devlet teşkilatı oluşturulmaya çalışıldığı hakkında araştırma yaparak elde ettiğiniz bilgilerle bir metin yazınız. Yazdığınız metni sınıf ortamında paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı Devleti'nin teşkilat yapısını yeniden düzenleme çabaları, Bizans, Selçuklu ve İslam medeniyetlerinden etkilenerek gerçekleştirilmiştir. Bu çabalar, Osmanlı'nın idari yapısını güçlendirmiş ve uzun vadede devletin daha etkili bir şekilde yönetilmesine olanak sağlamıştır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.