Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi sırasında gemileri kütükler üzerinde yürütmüştür

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi sırasında gemileri kütükler üzerinde yürütmüştür
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi sırasında gemileri kütükler üzerinde yürütmüştür. Bunu yaparken kütüklerin üstüne yağ döktürmüştür. Bu uygulamaların yapılma amacı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi sırasında gemileri kütükler üzerinde yürütmüştür. Bunu yaparken kütüklerin üstüne yağ döktürmüştür. Bu uygulamaların yapılma amacı nedir? Yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi sırasında gemileri kütükler üzerinde yürütme ve kütüklerin üstüne yağ döktürme uygulamalarının amacı, gemilerin karadan taşınmasını kolaylaştırmaktı. Bu yöntem, gemilerin kara geçirilmesini sağlamak ve kara ile su arasındaki mesafeyi aşmak için kullanıldı. Kütükler, gemilerin düzgün bir şekilde hareket etmelerine ve engelleri aşmalarına yardımcı oldu. Üzerlerine dökülen yağ ise sürtünmeyi azaltarak gemilerin daha kolay kaymalarını sağladı. Bu uygulamalar, stratejik bir manevra olarak kullanılarak gemilerin zorlu araziyi aşmalarına ve Haliç'e ulaşmalarına yardımcı oldu.

145
510
140
140
140
140
555
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.