Fâtiha suresi Kur’an’ın kaçıncı suresi olduğunu ve anlamında nelere vurgu yapılır

Fâtiha suresi Kur’an’ın kaçıncı suresi olduğunu ve anlamında nelere vurgu yapılır
Fâtiha suresi hakkında bir araştırma yapınız. Bu surenin, Kur’an’ın kaçıncı suresi olduğunu ve anlamında nelere vurgu yapıldığını konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur'an-ı Kerim'in 1. suresi olan Fatiha Suresi sayfamızdan okuyabilirsiniz. Fatiha suresi anlamı, tefsiri, fazileti, Fatiha Suresi Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Fatiha Suresi Diyanet meali yer almaktadır. Aşağıdan Fatiha Suresi ezberlemek isteyenler tüm bilgilere ulaşabilirler.

Fatiha Suresi Türkçe Okunuşu

(1) Bismillahirrahmanirrahim (2) Elhamdulillâhi rabbil'alemin (3) Errahmânir'rahim (4) Mâliki yevmiddin (5) İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în (6) İhdinessirâtal mustakîm (7) Sirâtallezine en'amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

Fatiha Suresi Diyanet Meali ve Anlamı

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Fatiha Suresi Fazileti

Gerek yalnızca “elhamdülillâh” vb. şeklinde ifade edilen hamdin ve gerekse bütünüyle Fâtiha sûresinin değeri ve müminin dinî hayatındaki yeri hakkında birçok sahih hadis bulunmaktadır: “Zikrin en üstünü ‘lâ ilâhe illallah’, duanın en yücesi ‘elhamdülillâh’tır” (Tirmîzî, “Duâ”, 9).

 “Allah’a hamd ile başlamayan her önemli işin sonu güdüktür” (İbn Mâce, “Nikâh”, 19). 

Allah’ın resulü, Ebû Saîd b. Muallâ isimli sahâbîye, Kur’ân-ı Kerîm’deki en büyük sûreyi mescidden çıkmadan bildireceğini ifade buyurmuş, sonra da bunun Fâtiha olduğunu açıklamıştır (Buhârî, “Fezâ’ilü’l-Kur’ân”, 9).

Yine birçok sahih hadiste Fâtiha sûresinin şifa özelliği ile ilgili açıklamalar yapılmıştır (meselâ bk. Buhârî, “Fezâ’ilü’l-Kur’ân”, 9).

5305
4875
1458
604
507
328
1416
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum