Fedakar ne demek, TDK'da fedakarlık nedir

Fedakar ne demek, TDK'da fedakarlık nedir
Fedakar ne demek, TDK'da fedakarlık yapmak ve fedakarlık etmek kelime anlamı nedir, fedakarlık ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Türk Dil Kurumu fedakar kelimesini, ‘Kendini ya da bir şeyini feda etmekten kaçınmayan kimse’ şeklinde ifade etmektedir. Aynı zamanda özverili sözcüğü üzerinden de tabir etmek mümkün.

Fedakar ne demek

Kendini ya da başka bir şeyi yine herhangi bir durum veya kişi adına feda etmekten kaçınmayan bireyler için fedakar kelimesi kullanılmaktadır. Özellikle bu durum uygulanış açısından onurlu ve güçlü anlamları şeklinde de ifade etmek mümkün.

TDK'ye göre fedakar ne demek

Fedakar kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Fedakar, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre fedakar kelimesi anlamı şu şekildedir: Özverili.

Fedakar ile ilgili örnek cümleler

  • O fedakarlık yapmaktan asla kaçınmaz.
  • O her açıdan çok fedakar bir insandır.
  • Fedakarlık etmeden başarı sağlanamaz.

TDK'da fedakarlık yapmak ve fedakarlık etmek kelime anlamı nedir

TDK üzerinden ele alındığı zaman fedakarlık ile beraber fedakarlık yapmak ve fedakarlık etmek sözlük grupları da yer almaktadır. Öncelikle fedakarlık yapmak kelimesine bakıldığı zaman, ‘Kendinde ya da kendinde olan herhangi bir durumu başka bir iyilik için çekinmeden gerçekleştirmek’ anlamı eşliğinde bu kelime ifade edilebilmektedir.

Aynı zamanda TDK açısından fedakarlık etmek ise, ‘Özellikle bir kişinin kendi iyiliğini bir kenara bırakmak suretiyle başkasına yaptığı iyilik’ olarak nitelemek mümkün. Çıkar gözetmeksizin hiçbir karşılık beklemeden her şeyiyle yardım etmek olarak da anlatmak mümkün.

34
2
32
2
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.