Feodalitenin güç kazanmasında etkili olan sebepler

Feodalitenin güç kazanmasında etkili olan sebepler
Feodalitenin güç kazanmasında etkili olan sebepler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Feodalite ve Aristokrasi soylu sınıfının, fakir halkı tahakkümü altına almasından ileri gelen yönetim biçimleri olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle Avrupa’da uygulanan yönetim biçimi olarak Orta Çağ’da yaygın bir hale gelmiştir. Feodalite o dönemde güçlenerek siyasi düzenin içinde bir hegemonya oluşturmuştur.Feodalitenin güçlenmesinde  gücün tek bir yerde toplanması, zengin olanın fakir olanı ezmesi, kullanması, alıp satması ve ticaretin soylu sınıfına bağlı olarak yapılması etkili olmuştur. Bölgesel yönetimlerin bu şekilde siyasi istikrarsızlık ortamı oluşturması geçmişten o güne kadar aynı aşiret ve kabilelerin tahakkümünün sürmesine de bağlıdır. Feodalite Yeni Çağ’da yıkılarak tarihe karışmıştır.

  • Batı Roma İmparatorluğu’nun yıkılış süresine girmesi, savaş ve kıtlık korkusu
  • Merkezi iktidarın zayıflaması, yok olması
  • Karışıklık ve güvensizlikler
  • Ticaretin yok olması
  • Derebeylerin topraklarını Norman, Macar ve Viking saldırılarına karşı kendi güçleri ile korumak zorunda kalması

42
8
17
13
118
15
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.