Fethedilen yerlerde eski yönetimin uygulamaları neden hemen kaldırılmamıştır

Fethedilen yerlerde eski yönetimin uygulamaları neden hemen kaldırılmamıştır
Fethedilen yerlerde eski yönetimin uygulamaları neden hemen kaldırılmamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fetihler, bir yeri zulümden kurtarmak ve o yere adaleti getirmek için yapılmaktadır. Bu yönüyle istila ve işgallerden ayrılmaktadır. Fethedilen yerlerde eski yönetimin kalıntıları ve anlayışlarını temizlemektir. Eski yönetim huzur, güven ve mutluluk getirmeyen kurallara sahiptir. Bu kuralların uygulanması milletin refah seviyesinin yükselmesi bakımından da önemlidir.

Fethedilen yerlerde eski yönetimin uygulamaları kaldırılır. Yeni kurallar getirilir. Bu kurallar herkes için adaletin sağlanması bakımından gereklidir ve uygulanır. Böylece insanlar mutluluk, huzur, güven, barış ve adalet duygularını yaşar. Fethin amacı insanlara adaleti götürmek ve adaleti yaşatmaktır. Osmanlı Devleti’nin yaptığı fetih hareketlerinde de bu amaçlar bulunmaktadır.

Çünkü halkın yaşamını birden büyük bir yönde değiştirmek risklidir. Çünkü halkın alışkanlıkları hemen değişmez. Eğer zorla değiştirilmeye kalkılışırsa isyanlar ortaya çıkabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

41
15
55
22
14
52
378
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.