Fil Suresi okunuşu ve anlamı

Fil Suresi okunuşu ve anlamı
Kur’an-ı Kerim mealinden Fil suresinin anlamını bulup defterinize yazınız. Fil Suresi Kur'an'ın 105. suresidir, 5 ayetten oluşur. Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'nin fillerle hücumunu konu edindiği için bu adı almıştır.

Fil Suresi, Kabe'yi yıkmak için gelen Habeşistan Kralı Ebrehe'nin fil ordusunun, Yüce Allah'ın göndermiş olduğu ebabil kuşları ile nasıl helak edildiğini anlatan suredir. Bu mühim hadise İslam tarihinde Fil Vak’ası olarak kayıtlara geçmiştir. Bizlere Allah'ın mucizesini, yüceliğini ve kutsallığını en somut örnek ile gösteren bir suredir. Fil Suresi nasıl okunur?

Fil Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Elem tera keyfe fe'ale rabbüke biashâbilfîl
2- Elem yec'al keydehüm fî tadlîl
3- Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl
4- Termîhim bihicâratin min siccîl
5- Fece'alehüm ke'asfin me'kûl

Fil Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Görmedin mi Rabbin ne yaptı fil sahiplerine!
2- Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
3- Üzerlerine sürü sürü kuşlar saldı.
4- Onlara balçıktan pişirilmiş sert taşlar atıyorlardı.
5- Derken onları, yenilmiş ekin yaprağı gibi kılıverdi.

Fil Suresinin faziletleri nelerdir

Kullarına derdi veren Allâh dermanını dahi vermiştir. Kur"ân Sûrelerini okumanın aynı zamanda birer zikir olduğunu da düşünürsek, bu sûrelerin özelliklerindeki hikmet ve incelikleri anlamış oluruz. Fil Sûresinin özellikleri şöyledir:

“Hasımlarına karşı Fil Sûresini okuyan kimse, hasımlarını (düşmanlarını) mağlup eder.” Sûreleri okuma adeti ise en az üç, beş, yedi kere olur. Sonra (100) yüz kere olabildiği gibi daha fazla da olabilir. Nitekim bunun örnekleri geçmektedir.

“Akşamlan bilhassa, akşam ile yatsı arasında (1000) bin kere okuyan kimse, her türlü muradına kavuşur, tüm dilekleri gerçekleşir " buyrulmuş Fil Sûresi hakkında.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.