Fil suresinde bizlere ne gibi mesajlar verilmektedir

Fil suresinde bizlere ne gibi mesajlar verilmektedir
Fil suresinde bizlere ne gibi mesajlar verilmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

OKUNUŞU
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elem tera keyfe fe’ale Rabbüke bi eshâbilfîl. Elem yec’al keydehüm fî tadlîl. Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl. Termîhim bihicâratin min siccîl. Fece’alehüm ke’asfin me’kûl.

ANLAMI
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla (başlarım).
“Rabb’inin fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi? Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı? Üzerlerine balçıktan pişirilmiş taşlar atan sürü kuşlar gönderdi. Nihayet onları yenilmiş ekin gibi yaptı.”

Fil suresi, Kâbe’yi yıkmak isteyen Yemen valisi Ebrehe’nin fillerle Mekke’ye hücumunu, sonuçta da yok olup gitmesini konu eder. Rabbimiz, Peygamberimize bu surede verdiği mesajda, ‘Allah’ın sana olan yardımı Kâbe’ye yardımından daha fazladır’ buyuruyor.

Sürede adı geçen fil sahipleri, hakikatın düşmanı olan süper şer güçleri temsil eder. Sürede esas verilmek istenen konulardan birisi şu ol­malı: Ebabil kuşları ile fil sahiplerinin nasıl perişan edildiği göz­ler Önüne serilerek, Allah’ın yardımının anlatılmasıdır. Hakikati temsil eden insanın, ölüm pahasına da olsa davasından vaz geçmediği bir durumda Allah’ın yardımının şu ya da bu şekil­de mutlaka geleceği, vaat edilmektedir.

503
613
442
52
62
52
502
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.