Fil Vakası’nda en çok dikkatinizi çeken şeyler nelerdir

Fil Vakası’nda en çok dikkatinizi çeken şeyler nelerdir
Fil Vakası’nda en çok dikkatinizi çeken şeyler nelerdir, bu olaydan hayatımıza yönelik hangi ilke ve mesajları çıkarabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fil Suresinde dikkatimi en çok çeken olay, Kabe’ye saldırmak isteyen Ebrehe ve ordusunda yer alan fillerin yere çökmeleri ve adeta Kabe’yi yıkmak istememeleri oldu.

Bu olay hakkında nâzil olan Kur’ân-ı Kerîm’in 105. sûresinde ordu mensuplarından “ashâbü’l-fîl” şeklinde bahsedilmesi askerin önünde bir fil bulunduğunu göstermekte ve bundan dolayı söz konusu sûreye “Fîl sûresi” adının verilmesi gibi olaya da “Fil Vak‘ası” denilmektedir. Kaynaklarda bu olayın sebepleri, tarihi ve sonucu hakkında değişik rivayetler bulunmaktadır. 537 yılında idareyi ele geçiren ve mutaassıp bir hıristiyan olan Habeş Krallığı’nın müstakil Yemen valisi Ebrehe Hıristiyanlığı yaymak için bölgede yoğun çalışmalara başladı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.