Fiziğin alt dallarının uygulama alanları ile ilişkisi

Fiziğin alt dallarının uygulama alanları ile ilişkisi
Fiziğin alt dallarının uygulama alanları ile ilişkisini anlatan bir pano hazırlayınız. Panomuzda alt alanları içeren resim ve fotoğraflar, karikatürler, ilginç olaylar ve bilgiler yer alabilir

Bilimin önemli konuları arasında yer alan fizik, yaşamın her noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Uzay, kaynak, enerji ve gündelik yaşamdaki aletler gibi daha birçok noktada çok önemlidir. Hatta birçok farklı keşif amaçlı fizik kullanılır. Tabii eğitim söz konusu olduğunda farkı sınıflar için fizik her zaman ön plandadır. Bu doğrultuda fiziğin aynı zamanda birçok değişik alt dalı bulunur. Her alt dalı farklı görevler üstlenir.

Fiziğin birçok farklı alt dalı bulunmaktadır. Her bir alt dal değişik sebeplerden dolayı ortaya çıkar ve yaşamın tamamen doğal bir kaynağı olarak değerlendirilir. Özellikle elektron ve kuarklar gibi çok küçük yapı taşlarından, evrendeki yıldızlar ve galaksilerin işleyişine kadar bütün doğa olayları açısından fizik temel bir unsurdur. Böylesi geniş bir alan olarak öne çıkan fizik için birçok farklı alt dalı da doğal değerlendiriliyor.

  • Mekanik,
  • Elektromanyetizma,
  • Termodinamik,
  • Optik,
  • Atom ve molekül fiziği,
  • Katıhal fiziği,
  • Yüksek enerji ve plazma fiziği,
  • Nükleer fizik,

Bu şekilde fiziğin 8 farklı alt dalı bulunmaktadır. Tüm bu alt dallar fizik adına hayatın farklı yerlerinde amaca uygun değerlendirilmektedir. Üstelik her geçen gün gelişme gösteren ve yaşamı daha ileri seviyeye taşıyan konular olduğunu da dile getirmek mümkün.

4
40
5
21
8
8
88
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum