Fizikokimyayı kullanan meslek grupları

Fizikokimyayı kullanan meslek grupları
Fizikokimyayı kullanan meslek gruplarını araştıralım, bu meslek gruplarının çalışma alanlarını belirleyelim, edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak afiş veya poster hazırlayalım.

Mangal kömürünü yaktığımızda ısı ve ışık üretir. Yine ocakta yanan doğal gaz da ısı ve ışık üretir. Bazı maddeler yandığında neden ısı ve ışık üretir? Doğal gaz hızlı yanarken mangal kömürü neden daha yavaş yanar? Bu gibi soruların araştırılması fizikokimyanın konusudur. Fizikokimya, fiziksel yöntemlerin kimyaya uygulanmasıyla ortaya çıkmıştır. Fizik ile kimya arasında yer almaktadır.

Fizikokimya; sıcaklık, basınç, derişim, hacim gibi fiziksel etkenlerin madde ve tepkimeler üzerine etkisini ve kimyasal sistemlerdeki enerji-iş dönüşümlerini inceler. Ayrıca maddelerin ölçülebilir tüm özelliklerini ölçmek için gerekli olan araç gereç, alet ve cihazları tasarlar. Bunlarla ölçüm yapıp sonuçları yorumlar. Örneğin belirli bir miktarda ve kapalı bir kaptaki gazın ısıtılarak sıcaklığı değiştirilirse basıncın nasıl değiştiğini ölçer, sonuçları yorumlar. Fizikokimyanın uygulamalarına örnek olarak; paslanma gibi bazı kimyasal olayların yavaşlatılması ya da hızlandırılması, kimyasal tepkimelerden elektrik oluşumu (pil, akü vb. çalışması) verilebilir.

Fizikokimyayı kullanan meslek grupları,

Kimyagerlik : Kimyagerlik; maddelerin kimyasal nitelikleri, molekül yapıları ve her cins kimyasal örneğin analizi konusunda çalışmalar yapan meslek dalıdır.

Kimya Mühendisliği : Kimya mühendisliği; maddelerin kimyasal yapılarının, enerji içeriklerinin veya fiziksel hâllerinin değişime uğradığı aşamaların geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgilenen çok yönlü bir mühendislik dalıdır.

314
105
512
72
102
237
218
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum