Fiziksel anlamda iş nedir

Fiziksel anlamda iş nedir
Fiziksel anlamda iş nedir, hangi durumlarda iş yapılmaz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceği.

Bir cisme kuvvet uygulandığında cisim, bu kuvvet doğrultusunda hareket ediyorsa uygulanan kuvvet fiziksel anlamda iş yapmıştır denilir. Kuvvet ile cismin hareket doğrultusu farklıysa iş yapılmaz.

Fiziksel anlamda iş, bir cisme kuvvet uygulayıp cismin uygulanan kuvvet doğrultusunda yer değiştirmesidir. Elinde çanta ile asansörle yukarı çıkan kişi, el arabası ile kum taşıyan işçi,çocuk arabası iten bir anne fiziksel anlamda iş yapan kişilerdir ancak elinde çanta ile yürüyen bir kişi fiziksel anlamda iş yapmış sayılmaz. Çünkü, çantaya uyguladığı kuvvet yukarı doğru iken kişinin aldığı yol kuvvetle aynı yönde değildir. Aynı şekilde bir çantayı kaldırmaya çalışan ama kaldıramayan bir kişi de fiziksel anlamda iş yapmış olmaz. Çünkü, çantaya bir kuvvet uygulamıştır ama yol alınamamıştır.

İş, cisme uygulanan kuvvete ve cismin aldığı yola bağlıdır. Buradan da şu formülü çıkarabiliriz.

W= F . X
Joule = Newton . Metre

2202
2024
1545
614
612
612
2056
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum