Fiziksel bir değişimdeki ısı enerjisi değişimi kimyasal bir değişimdekinden büyük olabilir mi

Fiziksel bir değişimdeki ısı enerjisi değişimi kimyasal bir değişimdekinden büyük olabilir mi
Fiziksel bir değişimdeki ısı enerjisi değişimi kimyasal bir değişimdekinden büyük olabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fiziksel değişimde maddelerin sadece fiziksel özellikleri değişir. Parçalanma, kırılma, hal değişim olayları vb. fiziksel değişimlerdir.Fiziksel değişime örnek olarak aşağıdaki olaylar verilebilir.

  • Kağıdın yırtılması,
  • Mumun erimesi,
  • Camın kırılması,
  • Buzun erimesi vb.

Maddelerin fiziksel özellikleri fiziksel değişimle değişirken, kimyasal özelliklerinde herhangi bir değişim gözlenmez. Fiziksel değişimlerin oluşması çoğunlukla zayıf çekim kuvvetlerinin kopması ya da ortaya çıkmasıyla gerçekleşir.Kimyasal değişimlerde iyonik bileşik ya da kovalent bileşikteki atomlar arasındaki etkileşimlerin kopması ya da oluşması güçlü etkileşimlerdir. Bu nedenle bu etkileşimlerin gerçekleşmesi sırasında enerji değişimleri çoğunlukla 40 kJ/mol’den büyük olur. Örnek olarak, suyun elektrolizi verilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.