Fiziksel değişim nedir

Fiziksel değişim nedir
Fiziksel olay, fiziksel olay, maddenin yapısını değiştirmeyen sadece fiziksel görünümünde değişiklik yapan olaydır.

Maddeler, ısı, sıcaklık, basınç, nem gibi fiziksel olaylara bağlı kalarak değişimler yaşamaktadır. Bu değişimler kimyasal ve fiziksel değişim olarak bilinmektedir. Kimyasal değişim, maddenin bütün özelliklerinin kaybolduğu değişim olarak bilinmektedir. Fiziksel değişim ise maddenin geçici olarak yaşadığı değişimlerdir.

Fiziksel değişim, maddenin ısı, sıcaklık, nem gibi fiziksel etkilerle dış çehresinde meydana gelen değişimdir. Erime, donma, kaynama, buharlaşma gibi durumlar fiziksel değişime neden olmaktadır. Suyun kaynaması, suyun buhar olması, suyun buz olması, buzun erimesi gibi durumlar fiziksel değişime örnek olarak verilebilir. Kağıdın buruşturulması, yırtılması da fiziksel bir değişim olarak örnek oluşturan olaylardır. 

Fiziksel Olay Örnekleri

Suyun buharlaşması, buzun erimesi, kağıdın yırtılması, camın kırılması gibi olaylar fiziksel olaylara örnek verilebilir.

Fiziksel değişim, maddelerin yapısı değişmeden sadece hal, biçim, şekil, dış görünüşünde meydana gelen değişimlere verilen isimdir. Fiziksel değişmeler sonucunda yeni maddeler oluşmaz. Yalnızca maddenin renk, şekil, büyüklük gibi özellikleri değişir. Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez. Kağıdın yırtılması,tebeşirin kırılması,mumun erimesi. kalemin kırılması, suyun buza dönüşmesi, çözünme olayı gibi değişiklikler fiziksel değişime örnektir. Fiziksel değişimin geri dönüşümü vardır. Tüm hal değişimleri fizikseldir.

Bunun dışında, fiziksel değişime odundan talaş yapılması ya da kumaşın kesilmesi de örnek olarak verilebilir.Kimyasal olaylarda maddenin yapı taşı değişirken, fiziksel olaylarda sadece görünüm ve şekil değişir.Ayrıca bütün yırtılma olayları fizikseldir.(kimyasal değisim maddenin kimliğini tamamen degiştirir kağıdın yanması bir tepkime değildir).Çünkü kâğıt yanar.

90
61
37
53
22
39
502
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.