Fosil enerji kaynaklarının küresel ısınmayı nasıl etkiler

Fosil enerji kaynaklarının küresel ısınmayı nasıl etkiler
Fosil enerji kaynaklarının küresel ısınmayı nasıl etkilediği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fosil enerji kaynakları, karbon ve türevlerinden oluşan yer altından çıkarılan doğal kaynaklar olarak bilinmektedir. Bunlar, petrol, kömür ve doğal gaz olarak çıkarılıp işlenerek kullanılmaktadır. Fosil enerji kaynakları karbon ve türevlerini barındırdığı için kullanım sonrasında atık meydana gelmektedir. Bu atıklar da hava kirliliğine neden olmaktadır.

Kömür gibi bazı fosil yakıtlar, bol ve ucuz bir enerji kaynaklarıdır. Petrol gibi diğer fosil yakıtlar coğrafi bölgeye bağlı olarak değişken bir maliyete sahiptir. Fosil yakıtlar, yakıldıklarında iklim değişikliğine yol açan ve bir sera gazı olan karbondioksit gazını açığa çıkarırlar. Bunların üretimi hem çevresel olumsuzluklara hem de insan sağlığını tehdit edici etkilere yol açmaktadır.

Hava kirliliğinin oluşması atmosfer faaliyetleri olumsuz etkilemektedir. Havada asılı kalan atıklar küresel ısınmanın yaşanmasına neden olur. Çünkü atmosferin daha fazla ısınmasına neden olarak iklim ve mevsim değişikliklerinin yaşanmasına neden olur. Bu nedenle fosil kaynaklar yerine yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmalıdır.

2732
1696
1365
1111
653
921
1734
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum