Fosil yakıtları, tükenebilirlik durumları açısından değerlendiriniz

Fosil yakıtları, tükenebilirlik durumları açısından değerlendiriniz
Fosil yakıtları, tükenebilirlik durumları açısından değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal kaynaklar fosil yakıtlar ve yenilebilir kaynaklar olarak ikiye ayrılmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları doğal kaynaklar olarak çevreye zarar vermeyen yakıtlar elde edilmesinde kullanılmaktadır. Fosil yakıtlar kömür, petrol, doğal gaz olarak bilinmektedir.

Petrol, doğal gaz ve kömür tükenen ve yenilenemeyen kaynaklar olarak belli miktarda bulunan yer altı doğal kaynakları olarak çıkarılmakta ve işlenmekte olan kaynaklardır. Fosil yakıtlar çevreye zarar veren yakıtlardır. Bunun için belli ölçülerde ve kriterlerde kullanılması gerekir. Fosil yakıtlar tükenen ve yenilenmesi mümkün olmayan yakıtlar olarak tasarruflu kullanım gerektiren yakıtlardır. Petrol ve doğal gaz günümüzde en çok kullanılan fosil yakıtlar arasında bulunmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.