Fosiller bize hangi konular hakkında bilgiler verir

Fosiller bize hangi konular hakkında bilgiler verir
Fosillerle ilgili neler biliyorsunuz, fosiller bize hangi konular hakkında bilgiler verir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fosil; yaşadığımız çağdan çok önceki zamanlarda yaşamış canlıların kalıntılarına verilen addır. Fosiller ile ilgili araştırma yapan bilim dalına paleontoloji denir. Paleontoloji ile uğraşan kişilere ise; Paleontolog denir. Taşıl bilim veya fosil bilim olarak da bilinir. Fosillerin, günümüzde bulunun taşlaşmış kalıntılarından yola çıkarak; geçmişte nasıl yaşadıklarını, geçirdikleri evrimleri, şekillerini, yaşadıkları ortamları, ortaya nasıl çıktıklarını ve ne nedenle yok olduklarını araştıran bilimdir.

Fosil kalıntıları bize geçmiş hakkında bilgi verir. Örneğin taş olmuş bitkiler bize geçmişte hangi tür bitkilerin olduğu hakkında bilgi verir. Dinozor fosilleri, bize geçmişte hangi dinazorların yaşadığı hakkında bilgi verir.

Fosiller, canlı kalıntılarıdır. Canlıların hayatını kaybederek çeşitli yerlerde zaman içinde toprak altında kalmasıyla bazı özelliklerini koruyarak günümüze kadar intikal etmesiyle fosiller oluşur. Fosiller, daha çok birikerek oluşan tortul kayaçlar içinde yer almaktadır.

Fosillerin incelenmesi, tarihte yaşamış olan canlıların biyolojik, morfolojik, fizyolojik, genetik özelliklerinin ortaya çıkmasıyla birlikte dünyanın yaşı, doğal durumu ve doğal durumunun geleceği son nokta hesaplanabilmektedir. Fosillerin incelenmesi deneysel gözlemlerin artmasına ve dünyanın başlangıçtan bugüne son şeklini alana kadar geçen sürede neler yaşadığına ulaşmak için de önemlidir.

3593
3708
9293
2376
3006
2337
9801
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum