Fotoğrafçılık bir sanat dalı mıdır

Fotoğrafçılık bir sanat dalı mıdır
Fotoğrafçılık bir sanat dalı mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fotoğrafçılık, kamera, lens ve ışık kullanarak, gözle görebildiğimiz cisim ve şekilleri, film ya da dijital ortam üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir. İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir.

Fotoğrafçı, yaratıcı bakış açısıyla teknik bilgiyi birleştirerek canlı ve cansız objelerin fotoğrafını çeker. Uzmanlık alanına göre; moda fotoğrafçısı, portre fotoğrafçısı, doğum fotoğrafçısı, ürün fotoğrafçısı gibi sıfatlar alır.

Fotoğrafçılık ile uğraşan kişi Fotoğrafçı olarak tabir edilir. Alanlarında uzmanlaşmış fotoğrafçılar ise, ilgilendiği ve/veya meslek olarak icra ettiği fotoğraf türüne göre bir veya daha fazla unvan alabilir. (Ör; foto muhabiri, fotoğraf sanatçısı, belgesel fotoğrafçısı...vs)

Fotoğrafçılık sanatı: XIX. yy’ın ikinci yarısından sonraki teknik gelişmeler, fotoğrafçılığa sanatsal bir nitelik kazandırdı. Birçok sanatçı ve bilim adamının katkısıyla çok ayrıntılı bir fotoğraf tekniği oluşturuldu, öteden beri bir anlatım aracı olması, olayları tam bir nesnellikle saptayabilmesi ve sanatçının kişisel yorum anlayışı ile dünya görüşünün buna katılması fotoğrafçılığa sanatsal ve öznel bir nitelik ekledi.

6
6
6
6
8
6
78
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.