Fotoğrafçılık ile ilgili bilgi toplayınız

Fotoğrafçılık ile ilgili bilgi toplayınız
Fotoğrafçılık ile ilgili bilgi toplayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Fotoğrafçılık ile ilgili bilgi toplayınız. Evinizden farklı dönemlere ve kuşaklara ait fotoğraflar bulup sınıfınıza getiriniz. “gov” ve “edu” uzantılı sitelerden geleneksel el sanatlarımızla ilgili araştırma yaparak bilgi toplayınız.

Ödev cevabı kısaca : Fotoğrafçılık, ışık kullanarak görüntülerin kaydedilmesi ve paylaşılmasıyla ilgili bir sanat, meslek ve hobi alanıdır. Kamera, pozlama, odaklama, kompozisyon, ışık ve dijital düzenleme gibi temel kavramlar fotoğrafçılığın önemli unsurlarıdır.

Fotoğrafçılık

  • Görüntü sensörü, film, karanlık oda, lens ve ışık kullanarak, gözle görebildiğimiz cisim ve şekilleri, film ya da dijital ortam üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir.
  • 19. yüzyılın başlarında, Joseph Nicéphore Niépce ve Louis Daguerre tarafından geliştirilmiştir.
  • Portre fotoğrafçılığı, manzara fotoğrafçılığı, sokak fotoğrafçılığı, doğal yaşam fotoğrafçılığı, spor fotoğrafçılığı, haberci fotoğrafçılığı gibi birçok farklı türü vardır.
  • Manuel, otomatik, programlı, mod gibi farklı tekniklerle yapılabilir.
  • Fotoğraf makinesi, lens, flaş, tripod gibi ekipmanlar kullanılır.
  • Enstantane hızı, deklanşör hızı, pozlama süresi, ışık duyarlılığı, diyafram, netlik derinliği gibi terimler kullanılır.

Geleneksel El Sanatları

  • Geçmişten günümüze kadar gelen ve günümüzde de yaşatılmaya çalışılan, genellikle el emeği ve göz nuru ile yapılan sanatlardır.
  • Türkiye'de dokumacılık, çinicilik, halıcılık, bakırcılık, seramik, ahşap oymacılığı, telkari gibi birçok geleneksel el sanatı bulunmaktadır.

300
340
330
11
15
85
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.