Furkân suresi, 7- 8. ayetleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani yönü açısından yorumlayınız

Furkân suresi, 7- 8. ayetleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani yönü açısından yorumlayınız
Furkân suresi, 7- 8. ayetleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani yönü açısından yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı kimseler Allah Resulü’nün (s.a.v.) insanüstü özelliklere sahip olması gerektiğini söyleyerek Hz. Muhammed’e (s.a.v.) karşı çıkıyorlardı. Yüce Allah (c.c.) onları kınayarak şöyle buyurmaktadır: “Onlar (bir de) şöyle dediler: Bu ne biçim peygamber; (bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor. Ona bir melek indirilmeli, kendisiyle birlikte o da uyarıcı olmalıydı. Yahut kendisine bir hazine verilmeli veya içinden yiyip (meşakkatsizce geçimini sağlayacağı) bir bahçesi olmalıydı. Ayrıca o zalimler müminlere, ‘Siz ancak büyüye tutulmuş bir adama uymaktasınız.’ dediler.” (Furkân suresi, 7- 8. ayetler.)

Yukarıdaki ayetleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani yönü açısından yorumlayınız.

Cevap: Şu anlatılıyor: Ben, sadece sizin gibi bir insanım. Bana, sizin tanrınızın bir tek tanrı olduğu vahyediliyor. O’na yönelin, O’ndan bağışlanma dileyin. Vay ortak koşanlara! demektedir.

221
125
91
39
104
152
130
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.