Fussilet suresinin 6. ayetinde neler anlatılıyor, ayetin vermek istediği mesaj nedir

Fussilet suresinin 6. ayetinde neler anlatılıyor, ayetin vermek istediği mesaj nedir
Fussilet suresi, 6. ayetin vermek istediği mesaj nedir, Fussilet suresinin 6. ayetinde ne anlatılmak istendiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fussilet Suresi 6. ayet: “De ki: “Ben de sadece sizin gibi bir beşerim; bana tanrınızın tek tanrı olduğu vahyedilmiştir, doğruca O’na yönelin, O’ndan bağışlanma dileyin. Allah’a ortak koşanların vay haline!”

Bu ayette Hz. Muhammed’in bir beşer olduğu, Allah’ın tek bir ilah olduğu ve O’na denk bir varlığın olmadığı ifade edilmiştir.

Bu ayette, Peygamberimiz a.s., Allah’ın vahyetmesiyle insani özelliklerinden bahsetmektedir. Allah’ın varlığı birliğinden söz edilerek, Peygamberimiz a.s’ın insani özelliklere sahip olarak diğer insanlardan bu bakımdan farklı olmadığı beyan edilmektedir. Allah’a şirk koşmanın en büyük günah olduğu bildirilmektedir. Şirkten korunması gerekliliği beyan edilmektedir. Şirk büyük günahtır ve iman tazelemek gerektirir.

3233
1217
1488
314
256
437
615
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum