Galaksi sözcüğünden ne anlıyorsunuz

Galaksi sözcüğünden ne anlıyorsunuz
Galaksi sözcüğünden ne anlıyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Galaksi sözcüğünden ne anlıyorsunuz

Ödev cevabı kısaca : Galaksi, evrende milyonlarca veya milyarlarca yıldızın, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin bir arada bulunduğu devasa yapıdır.

Galaksi TDK anlamı: isim, gök bilimi, (l ince okunur), Fransızca galaxie (Gök ada.)

Galaksi, büyük bir astrofiziksel oluşumdur ve yıldızlar, gezegenler, gaz ve toz bulutları, yıldız kümeleri, kara delikler ve diğer gök cisimlerinin yer aldığı bir sistemdir. Genellikle milyonlarca veya milyarlarca yıldızın yer aldığı devasa yapıları ifade etmek için kullanılır. Bizim Güneş Sistemi de bir galaksi olan Samanyolu Galaksisi içindedir. Galaksiler, evrenin büyük yapı taşlarından biridir ve çeşitli tiplerde olabilirler. Her bir galaksi, içinde bulundurduğu yıldızlar ve diğer gök cisimleri ile büyük bir kütleçekimi alanına sahiptir. Galaksiler, evrende farklı bölgelere dağılmışlardır ve evrenin büyüklüğünü anlamamıza yardımcı olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.