Gazların kütlesi nasıl ölçülür

Gazların kütlesi nasıl ölçülür
Gazların kütlesi nasıl ölçülür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Madde doğada üç farklı halde bulunmaktadır. Bunlar katı, sıvı ve gazdır. Maddelerin en düzenli hali katı halidir. Maddelerin düzensiz hali sıvı haldir. Maddelerin en düzensiz hali ise gaz halidir. Gazlar uçucudur. Tanecikler arası boşluk çok fazladır. Bir gazın molekül ağırlığının normal şartlar altında 22,4’e bölünmesi yoğunluğunu verir.

Gazların kütlelerini ölçmek aynı sıvıların kütlelerini ölçmek gibidir. Gazlar da bulundukları kabın şeklini alır. Böylece ölçüm kaplarında gazların kütleleri kolaylıkla ölçülebilir. Maddelerde kütlenin korunumu yasası tepkimelerde de işe yaramakta ve kütle oluşumunda belli bir denklemin ortada olduğunu göstermektedir. Gazların kütlelerini ölçmek böylece mümkün olmaktadır.

Gazların kütlesi nasıl ölçülür

Gazların kütlesi de sıvılara benzer şekilde ölçülür. Aşağıdaki adımlar uygulanır;
Bir balonun içerisi hava doldurularak, içi hava dolu balonun kütlesi hassas terazide ölçülür.
Daha sonra balonun havası boşaltılarak, boş olan balonun kütlesi ölçülür.
İçi hava ile dolu kütle değerinden, boş iken ölçülen kütle değeri çıkarılır. Böylece havanın net kütlesi ölçülmüş olur.

1428
1004
646
702
369
169
1309
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum