Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı kutuplara doğru gidildikçe neden artar

Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı kutuplara doğru gidildikçe neden artar
Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı kutuplara doğru gidildikçe neden artar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı kutuplara doğru gidildikçe artmaktadır, bunun altında yatan temel sebep, kutuplarda dünyanın dönme hızı daha azdır, buna bağlı olarak ekvator bölgesinde bir merkezde Dünya’nın dönüş hızı en yüksek, kutuplardaki bir bölgede ise en düşük seviyededir, bu sebeple gece ile gündüz arasındaki fark da kutuplarda en yüksek seviyede olmaktadır.

Dünyanın şeklinin geoid olması nedeniyle güneş ışınları yeryüzüne farklı açılarla düşer. Ekvator ve çevresi, güneş ışınlarını büyük açılarla alırken güneş ışınlarının düşme açısı kutuplara doğru gidildikçe küçülür. Bunun sonucunda Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı kutuplara doğru gidildikçe artar.

Güneş ışınları yeryüzüne farklı açılarla düşer. Ekvator ve çevresi, güneş ışınlarını büyük açılarla alırken güneş ışınlarının düşme açısı kutuplara doğru gidildikçe küçülür. Bunun sonucunda Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı kutuplara doğru gidildikçe artar.

103
264
84
123
90
92
492
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.