Gece ve gündüz süresinin yıl boyunca değişmesinin nedeni

Gece ve gündüz süresinin yıl boyunca değişmesinin nedeni
Gece ve gündüz süresinin yıl boyunca değişmesinin nedeni nedir, yeryüzünde gece ve gündüz süreleri neye göre değişmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın kendi etrafında dönmesi sonucunda gece-gündüz oluşur. Dünyanın dönüş hızı değişirse gece ve gündüzün saat süresi de değişir.

Dünyamızın dönmesi sonucunda mevsimler oluşur dolayısıyla gece ve gündüz de bu sebeple oluşur. Dünyamızın dönüş hızı artarsa veya azalırsa gece ve gündüzün de saatleri farklılık yaratır.

Gece ve gündüz süreleri sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Bunda dünyanın şeklinin ve yörüngedeki hareketinin bazı etkileri bulunmaktadır. Gece ve gündüz arasındaki yıl boyunca olan süre farkı dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden kaynaklanır.

Gece ve gündüz süresinin yıl boyunca değişmesinin nedeni dünyanın kendi ekseni etrafında dönerken eksen eğikliğine sahip olarak dönmesidir. Böylece Güneş açıları yıl boyunca farklı gelmekte ve gece ve gündüz arasındaki süre farkı yıl boyunca uzayıp kısalmakta bazen de eşit olmaktadır. Dünyanın konumu ve hareketi günlük ve yıllık olarak iki farklı durumun yaşanmasına neden olmakta ve etkileri de birbirinden ayrılmaktadır.

2066
1941
662
250
462
251
1638
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum