Gece ve gündüzün birbirini izlemesinin nedeni

Gece ve gündüzün birbirini izlemesinin nedeni
Gece ve gündüzün birbirini izlemesinin nedeni nedir, Gece ve gündüzün birbirini izlemesinin nedeni Dünya'nın kendi ekseni etrafında dönmesidir

Gece ve gündüzün birbirini izlemesinin nedeni nedir konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

Gece ile gündüz düzenli bir şekilde birbirini izler çünkü dünya 24 saatte tam bir turunu tamamlar. Bunun sonucunda gece-gündüz ardalanması oluşur. Gece gündüz ardalanması demek gece ve gündüzün birbirini takip etmesidir. Günlerin ve gece-gündüzün oluşum sebebi dünyanın kendi ve güneş etrafında dönmesidir.

Gece ve gündüzün birbirini izlemesinin nedeni Dünya'nın kendi ekseni etrafında dönmesidir

Dünya iki türlü hareket yapar; kendi etrafında ve Güneş'in etrafında döner. Bu ilk hareketin, yani Dünya'nın batıdan doğuya doğru, kendi ekseni etrafında, 24 saatte tamamladığı hareketin, sonucunda gece ve gündüz oluşmaktadır. Dünya küresel bir şekle sahip olduğundan gelen güneş ışıkları ile bir yüzü aydınlık, diğer yüzü karanlıktır. Batıdan doğuya doğru kendi ekseni etrafında hareket ettiği için de aydınlık kısma gelindiğinde gündüz olmakta, karanlık tarafa geçildiğinde ise gece olmakta ve böylelikle gece ve gündüzün birbirini izlediği algısı oluşmaktadır. Yani, soruda geçen cümle doğrudur.

114
136
44
75
33
41
158
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum