Geçiş elementlerinin sulu çözeltilerindeki iyonlarının renklerinin farklı olması ile yükseltgenme basamağı arasında nasıl bir

Geçiş elementlerinin sulu çözeltilerindeki iyonlarının renklerinin farklı olması ile yükseltgenme basamağı arasında nasıl bir
Geçiş elementlerinin sulu çözeltilerindeki iyonlarının renklerinin farklı olması ile yükseltgenme basamağı arasında nasıl bir ilişki kurulabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Geçiş elementlerinin sulu çözeltilerindeki iyonlarının renklerinin farklı olması ile yükseltgenme basamağı arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? Açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Geçiş elementlerinin sulu çözeltilerindeki iyonlarının renklerinin farklı olması, iyonların yükseltgenme basamağındaki değişikliklerle doğrudan ilişkilidir.

Geçiş elementlerinin sulu çözeltilerindeki iyonlarının renklerinin farklı olması, geçiş elementlerinin yükseltgenme basamağıyla doğrudan ilişkilidir. Geçiş elementlerinin yükseltgenme durumu değiştikçe, d-orbital elektronları farklı enerji seviyelerine geçer ve bu farklı enerji seviyeleri farklı dalga boylarındaki ışığı absorbe eder. Bu nedenle, farklı yükseltgenme durumları farklı renklerin görünmesine yol açar.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.