Geçiş üstünlüğü olan araçlar görev hâlinde olduklarını nasıl belli eder

Geçiş üstünlüğü olan araçlar görev hâlinde olduklarını nasıl belli eder
Geçiş üstünlüğü olan araçlar görev hâlinde olduklarını nasıl belli eder bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Görev sırasında belirli araç sürücülerinin, can ve mal güvenliğin tehlikeye sokmamak şartıyla trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmalarına geçiş üstünlüğü denir.

Geçiş üstünlüğü olan araçlar görev halinde olduklarını araçların tepelerinde bulunan tepe lambalarıyla ve sirenler yardımıyla belli ederler. Örneğin ambulans, bir yaralıyı hastaneye götürdüğü zaman sirenlerini çalar ve üzerinde bulunan lambayı aktif eder.

Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar görev halinde olduklarını siren çalarak belli ederler. Polis, jandarma, ambulans, itfaiye siren çalarak yoluna devam eder ve yolun trafiğe açılmasıyla birlikte daha kolay ve hızlı bir ulaşım sağlamak amacıyla geçiş üstünlüğüne sahip olup acil müdahale alanına varırlar. Bu da trafikte can ve mal güvenliğinin, güvenli yolculuğun gerçekleşmesi için gereklidir.

127
202
37
6
10
3
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum