Geçmiş bilgilerinize göre dünya üzerinde ne tür yerlerde depremler ve volkanik püskürmeler daha sık görülmektedir

Geçmiş bilgilerinize göre dünya üzerinde ne tür yerlerde depremler ve volkanik püskürmeler daha sık görülmektedir
Geçmiş bilgilerinize göre dünya üzerinde ne tür yerlerde depremler ve volkanik püskürmeler daha sık görülmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Geçmiş bilgilerinize göre dünya üzerinde ne tür yerlerde depremler ve volkanik püskürmeler daha sık görülmektedir

Ödev cevabı kısaca : Dünya üzerinde depremler ve volkanik püskürmeler, genellikle tektonik levhaların birbirine yakın olduğu alanlarda daha sık görülür. Bu bölgeler genellikle aktif fay hatları, levha sınırları ve volkanik kuşaklar gibi yerlerdir. Örneğin Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen bölge, deprem ve volkanik aktivitenin en yoğun olduğu bölgelerden biridir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.