Geçmişte Gevher Nesibe Hatun Şifahanesi’nin üstlendiği görevi, günümüzde hangi kurumlar yerine getirmektedir

Geçmişte Gevher Nesibe Hatun Şifahanesi’nin üstlendiği görevi, günümüzde hangi kurumlar yerine getirmektedir
Geçmişte Gevher Nesibe Hatun Şifahanesi’nin üstlendiği görevi, günümüzde hangi kurumlar yerine getirmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Selçuklu Devleti hükümdarlarından olan II. Kılıçarslan’ın kızı olan Gevher Nesibe Hatun kendi adına bir şifahane yaptırmıştır. Selçuklu Devleti döneminde şifahane, hastane olarak sağlık hizmetleri veren bir kurum olarak işlev görmekteydi. Selçuklu’ya özgü mimari anlayışı olan bir şifahanelerde hastaların her türlü ihtiyacının karşılanması söz konusu olmaktaydı.

Geçmişte Gevher Nesibe Hatun Şifahanesi’nin üstlendiği görevi günümüzde hastaneler icra etmektedir. Sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi bakımından hastaneler insanların her türlü sağlık ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamaktadır. Bunun için de çeşitli doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar ve temizlik görevlileri bu kurumlarda kamusal ve özel olarak görev almaktadır.

52
237
52
237
426
52
258
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.