Geçmişte önemli olan bir mesleğin günümüzde önemini yitirmesinin sebepleri nelerdir

Geçmişte önemli olan bir mesleğin günümüzde önemini yitirmesinin sebepleri nelerdir
Geçmişte önemli olan bir mesleğin günümüzde önemini yitirmesinin sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Son yıllarda teknoloji büyük gelişme göstermiştir. Makineler insanların işlerini yapmaya başlamıştır. Böylece makinelerin yaptığı işi insanların yapmasına gerek kalmamıştır. Bu durum bazı mesleklerin önemini kaybetmesine neden olmuştur. Çünkü, makine insandan daha hızlıdır.

Eskiden teknoloji yoktu ve eskiden kullanılan mesleklere ihtiyaç duyulurdu bu mesleklerden birine örnek verelim mesela çömlekçilik mesleğini Türkiye de bulmak çok zordur. Çünkü artık çömleklerin yerini demir kaplar ve plastikler almıştır. Eskiden çömlekler çok kullanılmaktaydı ve plastiklerin gelmesiyle artık sular damacanalara veya pet şişelere konulmaktadır. Bir diğer meslek ise nalbantlıkdır. Ulaşımda arabaların ve trenlerin kullanılması ile at kullanımı azaldı ve ulaşımda at kullanımının en büyük dezavantajlarından etkilenen meslek ise nalbantlar oldu.

7
58
7
83
7
7
203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.