Geçmişten günümüze insanların kullandıkları haberleşme araçları

Geçmişten günümüze insanların kullandıkları haberleşme araçları
Geçmişten günümüze insanların kullandıkları haberleşme araçları konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geçmişten günümüze insanların kullandıkları haberleşme araçlarını araştırınız. Araştırmalarınızı görsellerle destekleyiniz.

İletişim, farklı yöntemler kullanılarak başkalarına bilgi aktarma yeteneği olarak tanımlanabilir. Tarih boyunca insanlar ihtiyaçlarını karşılamak ve değişen ihtiyaçlarına yanıt bulmak için iletişim yöntemleri geliştirmişlerdir. Bunlardan bazıları şöyledir:

  • Dumanla haberleşme, (Yüksek bir tepe üzerinde yakılan ateşten çıkan dumana çeşitli şekiller verilerek uzaktaki insanlarla iletişim kurulabilmekteydi.)
  • Sesle haberleşme (Islık, el çırpma ya da vurmalı bir çalgı olarak da bilinen tamtam ile çıkarılan bu sesler vasıtasıyla önemli olaylar uzaktaki insanlara aktarılabiliyordu.)
  • Taş devrinde mağara duvarlarına çizilen resimler de bir tür iletişim yoluydu.
  • Güvercinleri kullanmaya başladılar. (Eğitilen güvercinler, ayaklarına bağlanan küçük kağıtları uzak mesafelere götürüyordu.)
  • 1600’lü yıllardan itibaren matbaanın gelişimiyle gazete ve dergiler, insanların iletişim yöntemlerinden biri haline gelmiştir.
  • 1700’lü yıllara geldiğimizde elektriğini icadıyla ilk önce telgraf, daha sonra da telefon icat edilmiş,
  • 1800’lü yılların sonuna doğru radyo ve televizyonun icadıyla beraber iletişim yöntemleri çoğalmıştır.
  • 1900’lü yıllarda bilgisayarın icat edilmesi, internetin gelişimini de beraberinde getirmiştir.

İnsanlar tarih boyunca konuşarak, resim yaparak, yazarak, ses ile ve vücut hareketleriyle iletişim kurmuşlar. Günümüzde insanlar mesafeleri sorun etmeden hızlıca birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar.

652
572
601
621
300
402
800
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum