Geçmişten günümüze kılık kıyafet değişimi nelerdir

Geçmişten günümüze kılık kıyafet değişimi nelerdir
1 .sınıf öğrencisinin anlayacağı şekilde geçmişten günümüze kılık kıyafet değişimi nelerdir? Eskiden Giyilen kıyafetlerle Günümüzde Giyilen kıyafetleri karşılaştırınız?

Birinci sınıf öğrencisine göre şöyle anlatabiliriz;

Giyim kuşam zaman, kültüre, coğrafyaya göre değişir. Eskiden ilk zamanlar sadece örtünmek için giyinilirken zamanla güzellik veya yaşanılan bölgenin şartlarına göre değişmeye başlamıştır. Örneğin kutuplara yakın yerlerdeki insanalr hayvan postu giyerken ekvatora yakın sıcak yerlerdekiler incecik örtünme bezleri kullanmışlardır. 

Zamanla her coğrafya kendi giyim kuşamını yaratmış bu nedenle giyim kuşam biçimleri içinde bulundukları şartlara göre değişmiştir.

Oysa günümüzde internet ve televizyon sayesinde dünya küçülmüş globalleşmiş ve bütün kültürlerin kıyafetlerini herkes görür yapar beğenir giyer olmuştur. Uçaklar sayesinde çok uzak mesafeler kısalmış turistik bir gezide oranın kıyafetlerini alıp giyer olduk. 

Asıl önemlisi artık nerdeyse tüm dünyadaki insanların giyim kuşamı tek tipleşmeye başladı. Moda akımları neyse insanlar onları giyinmeye başladı.
--------------------

 

64
411
40
47
21
205
410
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.