Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçları

Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçları
Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçlarını araştıralım, bunları karşılaştırarak teknolojinin aydınlatma araçlarının gelişimine olan katkısı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ateş, meşale, mum, gazyağı lambaları, fitiller, kandiller ve günümüzde elektrik lambaları gibi aydınlatma araçları kullanılmıştır. Gelişen teknoloji, insan yaşamını daha fazla kolaylaştırmış olup bir sürü imkan sağlamıştır. Ayrıca aydınlatma teknolojisine baktığımızda ise en büyük gelişme olarak ampulün icadını (elektik ampulü) söyleyebiliriz. Ondan sonra gelişen teknoloji ise günümüzde kullandığımız bir çok aletin var olmasını ve gelişmesini sağlamıştır. Örneğin; Ampulün icadından sonra yapılan bir çok çalışma günümüzde kullandığımız floresan, neon lambalar ve led lambaların oluşmasını sağlamıştır. Bu icat edilen ve insan hayatını kolaylaştıran aletlerin tamamı birer teknoloji ürünüdür.

1045
505
1053
335
134
233
857
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.