Geçmişten günümüze ses kayıt teknolojilerinin gelişimi nasıldır

Geçmişten günümüze ses kayıt teknolojilerinin gelişimi nasıldır
Geçmişten günümüze ses kayıt teknolojilerinin gelişimi nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Telefon, İnsanoğlu ilk önce sesin tellerle iletimini başardı. Bunu Graham Bell başarmıştır. Telefonun icat edilmesinden sonra radyo ve telsiz de sesin iletiminde kullanılmıştır.
Fonograf, Sesin kaydedilmesini ve iletilmesini sağlayan fonograf adlı araç icat edildi. Thomas Edison tarafından icat edilen bu araç ses kaydı ve dinlemesini sağlayan birçok aracın icadında öncülük etmiştir.

Gramafon, Sesler plak üzerine kaydedilerek, kaydedilen sesler gramafon adı verilen aletlerle dinlenebiliyordu.
Pikap, Plaklara kaydedilen sesin dinlenmesi için elektrik veya pille çalışan pikaplar icat edildi.

Kasetçalar, Fonograf gibi sesin kaydedilmesini ve dinlemesini sağlayan kasetçalarlar icat edildi. Ses kasetlerde yer alan şeritlere kaydediliyordu. 90 yıllarda kullanımı yaygındı.
Video Kamera, Ses ve görüntüyü ayı anda kaydedebilen video kameralar icat edildi.

CD DVD, Günümüzde ses artık cd ve dvd denen aygıtlara kaydedilmektedir CD ve DVD ile artık daha kaliteli ve daha çok ses kaydedilmektedir.

948
197
448
57
70
82
263
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.