Geçmişten günümüze üretim teknolojilerinin etki alanında görülen değişiklikler

Geçmişten günümüze üretim teknolojilerinin etki alanında görülen değişiklikler
Geçmişten günümüze üretim teknolojilerinin etki alanında görülen değişiklikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlkel ziraat araçlarında en çok hayvan gücü kullanılıyordu.

Günümüzde teknolojik olarak oldukça gelişmiş tarım aletleri yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İş gücüne duyulan ihtiyaç azalmış ancak üretim artmıştır. Bu durum ticaretin gelişmesini sağlarken köyden kente göçlere de sebep olmuştur. Kent nüfusu hızla artmıştır.

Demire şekil vermek insan gücü istiyordu, uzun ve yorucu çalışma gerektiriyordu.

Kömür, doğal gaz, elektrik, petrol gibi enerji kaynakları ile ısıtılarak büyük kazanlarda eritilen demire kalıplarla şekil verilmeye başlanmıştır. Burada üretilen ürünler inşaat, makine ve ulaşıma dayalı sanayi kollarının gelişmesini sağlamıştır. Bu sanayi kollarında çalışan işçi sınıfı oluşmuştur.

Üretim teknolojisinin hızlı ilerlediği yerlerden biri de tarım olmuştur. Tarımsal üretimin nüfusun gıda ihtiyacını karşılamada yetersiz kalması gibi sebeplerden dolayı daha fazla ürün elde etmek isteği ortaya çıkmıştır. Tohum ıslahı, makineleşme, kimyasal gübre ve sulama gibi gelişmelerle hibrit tohumlar da ortaya çıkmıştır.

39
20
11
5
8
9
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.